100 raons para processar a Erdoğan per les seves polítiques feminicides

Font: https://100-reasons.org/

Firma aquí: https://100-reasons.org/petition/

Ens sumem a la campanya mundial que impulsa el moviment de dones kurdes a Europea (TJK-E) amb el lema “100 raons per processar Erdoğan” que vol aconseguir 100.000 firmes a tot el món pel 8 de març.

Els objectius de la campanya són que el feminicidi sigui reconegut internacionalment com un crim contra la humanitat i processar el president turc Erdogan per les seves polítiques feminicides contra les dones kurdes.

Comunicat de la campanya:

“Durant 18 anys al poder, l’Estat turc ha comès milers de delictes impunes sota el Partit de la Justícia i el Desenvolupament (AKP). Les dones han estat objecte d’atacs dirigits per part d’un govern que, per una banda normalitza el feminicidi a la societat amb la seva mentalitat i polítiques masclistes i, per l’altra, reprimeix ​​a dones polítiques i activistes amb violència, censura i empresonaments. Però aquests atacs es silencien i això ens va portar a llançar una campanya internacional contra el principal instigador d’aquests crims contra les dones.

En aquesta primera fase de la nostra campanya ens hem proposat recollir 100.000 signatures fins al 8 de març de 2021. Aquest serà el primer pas per establir les bases de la tasca legal i tècnica, social, política i d’acció que durem a terme per assolir el judici i la condemna del cap de l’Estat.

En una segona etapa, portarem les nostres signatures a les Nacions Unides (ONU) i a altres institucions i organismes internacionals interessats, juntament amb detalls i proves dels incidents de feminicidi. Destacarem les històries de vida darrere de cada dona morta.

El nostre objectiu no és només que els responsables d’aquests crims i els seus autors siguin processats i condemnats eficaçment, sinó que també volem situar aquests feminicidis en un context legal més ampli per posar fi a la seva normalització.

En aquest sentit, creiem que el feminicidi s’ha de reconèixer i establir com un crim contra la humanitat, comparable al genocidi. D’aquesta manera es farà evident la naturalesa sistemàtica de les polítiques i atacs que viuen les dones diàriament i s’oferirà un marc internacional per lluitar-hi en contra.

Cada signatura obtinguda ens acostarà un pas més a l’assoliment d’aquests objectius, que no es limiten a un sol territori, a un nom concret o a un context polític concret. Com a dones, especialment afectades per les polítiques masclistes i feminicides de Recep Tayyip Erdoğan, no podem romandre silencioses i inactives. No podrem trobar pau fins que no trobem justícia.

Comptem amb el vostre suport. No només busquem signatures; esperem que pugueu donar suport activament a la nostra campanya fent-la circular amb els vostres contactes, fent-ne difusió a les vostres plataformes i contactant amb nosaltres per enfortir la cooperació”.

Més informació a:

Web: https://100-reasons.org/  Signatures online: https://100-reasons.org/petition/  

Twitter @100Reasons_ and

FB: onehundredreasons