ACABEM AMB L’AÏLLAMENT, EL FEIXISME I L’OCUPACIÓ! HA ARRIBAT EL MOMENT DE LA LLIBERTAT! CRIDA A LA LLARGA MARXA 2021 PER LA LLIBERTAT D’ABDULLAH ÖCALAN

 “Persisteixo fins al final compromès amb l’alliberament, la seva lluita,  la seva creació de bellesa i el seu amor”

 Abdullah Öcalan

El despertar de la societat en el Kurdistan cap a un món de justícia social ha donat noves esperances a la gent de tot el món. Les pedres angulars del moviment kurd, la democràcia radical, l’alliberament de la dona i la consciència ecològica, s’han convertit lentament en els valors bàsics de molts altres moviments. El que va sortir a la llum per primera vegada a Rojava el 2012, la revolució de les dones i l’autoadministració de la societat, s’ha convertit ara en una alternativa possible a tot el món. Aquest confederalisme democràtic, del qual va ser pioner Abdullah Öcalan, ja no es troba només a Rojava o a les muntanyes kurdes, sinó que ha arribat a arreu, a tot el món hi ha gent que el coneix i el practica.

 No obstant això, aquesta alternativa democràtica continua sent víctima dels intensos atacs de la modernitat capitalista. Ja sigui l’actual guerra d’agressió de Turquia al Kurdistan del Sud, la invasió de Rojava o les polítiques feixistes del règim de l’AKP contra el poble del Kurdistan del Nord. És una política d’aïllament i opressió que se secunda i es promou a través de l’acceptació silenciosa del govern alemany i la Unió Europea.

 Enlloc aquest aïllament és més concret que a l’illa presó turca d’Imrali. Aquí el fundador i guia del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), Abdullah Öcalan, ha estat empresonat des de la conspiració internacional del 15 de febrer de 1999. Durant més de deu anys, va ser l’únic presoner. Malgrat les indescriptibles condicions del seu aïllament, mai ha perdut l’esperança d’una solució pacífica als conflictes d’Orient Mitjà. Durant diversos anys Öcalan va aconseguir negociar amb el govern turc per a aconseguir aquest objectiu. L’aclaparadora majoria de la població kurda veu a Abdullah Öcalan com el seu representant. Això va ser confirmat per les signatures de més de 3,5 milions de kurds el 2005/06.

 L’Estat turc està sotmetent a Abdullah Öcalan a un règim d’aïllament que no té comparació. Cada visita dels seus advocats o familiars només és possible gràcies a llargues lluites socials. El maig de 2019, per exemple, milers de persones, tant dins com fora de les presons, van aconseguir trencar l’aïllament mitjançant una vaga de fam que va durar mesos. Així, per primera vegada en molts anys, va ser possible per a Öcalan tenir contacte amb els seus advocats per un curt període de temps. Però des del 7 d’agost de 2019, aquest contacte ha estat novament suprimit pel govern turc. La fiscalia ni tan sols respon a les sol·licituds setmanals de visites. Així, tota possibilitat de negociació per a una solució pacífica dels conflictes al Kurdistan i al Pròxim Orient és suprimida. A través d’Imrali, l’Estat turc no sols s’esforça per aïllar Öcalan com a persona, sinó també, i més encara, per atacar, aïllar i suprimir les fites democràtiques que han sorgit de les seves idees.

 Per treballar en contra d’aquest intent, la Unió de Comunitats del Kurdistan (KCK) va iniciar la campanya amb el lema “Acabem amb l’aïllament, el feixisme i l’ocupació! – Ha arribat el moment de la llibertat!”. 

La llarga marxa de 2021 tindrà lloc en aquest context, perquè Öcalan és el pioner intel·lectual del confederalisme democràtic, que és un contramodel per a l’estat nacional en crisi. Per aquesta raó, la lluita per la pau i la democràcia ha de ser pensada en el context de la lluita contra l’aïllament d’Öcalan. Al mateix temps, això també enfortirà la lluita per la democràcia i la llibertat a tot el món. Així, l’aixecament social a Rojava, l’alliberament dels kurds iazidites a Shengal i el Partit Democràtic del Poble (HDP) de Turquia, són només alguns dels exemples dels projectes alliberadors que van poder realitzar-se a través d’ell. Malgrat els murs de les presons i les oportunitats limitades, Öcalan va inspirar a milions de persones arreu del món. L’aïllament a Imrali és, per tant, la forma més radical de repressió contra totes les forces que lluiten per la democràcia que l’Estat exerceix.

 Aixequem-nos per la fi de l’aïllament, el feixisme i l’ocupació i lluitem per la llibertat d’Öcalan! El temps de la llibertat ha arribat!

 Per tant, cridem a totxs lxs internacionalistes a unir-se a la Llarga Marxa del 4 al 13 de febrer de 2021, sota el lema “Acabem amb l’aïllament, el feixisme i l’ocupació”. – L’hora de la llibertat ha arribat!”. Al final hi haurà també una animada i sorollosa manifestació a Estrasburg.

 Breu informació:

 – Reunió, sessió informativa i esdeveniment de llançament el 4 de febrer a Frankfurt. – Llarga marxa del 5 al 13 de febrer, d’Hanau a Estrasburg. – Esdeveniment a Estrasburg el 12 de febrer. – Gran manifestació a Estrasburg el 13 de febrer. – És adequat portar sabates esportives i roba d’abrigar. Cal portar sac de dormir.

  Per a inscriure’s, contacteu amb

 largamarcha2021@protonmail.com 

 Esperem la teva participació en la marxa. Tan aviat com rebem la teva resposta, t’enviarem més informació i les dates exactes.

 Salutacions revolucionàries, 

 Comitè d’Organització