La solidaritat no es podrà empresonar

Com sabeu, abans de la invasió de l’octubre, l’Estat turc ja va dur a terme el 2018 una altra operació invasora i genocida, la mal anomenada branca d’olivera, per la qual al gener de 2018 les tropes turques van envair el cantó d’Afrin. 

La Plataforma Azadî veient la urgència de la situació va convocar accions de protesta per a assenyalar no només l’acció criminal de l’Estat turc, sinó també la complicitat dels Estats del Nord Global i de la Unió Europea. Una d’aquestes accions de protesta va consistir en una concentració davant de la Delegació del Consell d’Europa, en la qual van participar membres d’Azadî, però també altres col·lectius i moltes persones solidàries a títol individual. 

En aquesta concentració, es va dur a terme l’acció de protesta de penjar una pancarta al balcó de la seu de la Comissió Europea a Barcelona.  Veient això, la policia va carregar contra les manifestants i 3 persones van ser identificades. Van ser acusades de delictes de “desobediència”, “resistència”, “danys”, etc. Al novembre de 2019 es va celebrar el judici, on els testimonis eren 4 policies. Al judici, 2 de les companyes acusades van ser absoltes, però la tercera companya ha estat condemnada a pagar una multa de 1.250€. 

Membres de la Plataforma Azadî han acompanyat tot el procés des de llavors i n’han donat suport de diversos tipus. També, hem comptat a l’ajuda legal de l’equip d’Alerta Solidària, que ha efectuat una gran tasca i ha fet a les companyes sentir-se ben acompanyades. 

Evidentment, no volem deixar sola a aquesta companya, que va posar el cos i l’ànima en l’acció de protesta per assenyalar els culpables del patiment del poble kurd, enfrontant aquestes despeses. Des d’Azadî hem estat contribuint a accions per ajudar a pagar aquestes despeses. Però no donem a l’abast. Al març hi havien programats dos actes organitzats per Azadî amb el quals ara mateix no podem comptar. 

Així, un cop més, us demanem la vostra solidaritat per ajudar a resoldre aquestes despeses, les quals es tradueixen en els següents conceptes:

  • 1.800€ per les despeses d’advocacia (de les 3 persones acusades + IVA)
  • 1.250€ per la multa
  • 152€ per despeses de gestions bancàries (5% de la suma total)

Per a fer les aportacions via telemàtica, hem habilitat un compte de Paypal: Azadi.plataforma@gmail.com

Us enviem una forta abraçada telemàtica i agraïm infinitament poder comptar amb el vostre suport.

Ens veiem a les xarxes!